Ketreckirály - Minőségi nyúlketrec, vadászgörény ketrec és ketreckészítés minden kisállatnak!
Üdvözöljük a KetrecKirály birodalmában! Vadászgörény ketrecek, nyúlketrecek és mindenféle kisállat boldog életéhez házak, várak és paloták.
e-mail: info@ketreckiraly.huKetrecKirály
Nyusziknak
Görényeknek
Madaraknak
Egyéb állatoknak
Akciók Ketrecek Kedvencek Rólunk Elérhetőségek Megrendelés
Főoldal > Vadászgörények > A görények etetése | nyomtatás

A Vadászgörény táplálkozásaMit esznek?A vadászgörények húsevő állatok. Gyümölcsöt vagy egyéb táplálékot a természetben is csak nagyon ritkán fogyasztanak, így akkor bánunk velük megfelelően, ha túlnyomórészt állati eredetű táplálékot adunk nekik. Ez azt jelenti, hogy minél változatosabb, magas fehérje és aránylag magas zsírtartalmú étellel kedveskedjünk nekik (nagyjából 40% fehérje és 20% zsiradék).

A friss baromfi húsokat és halféléket akár nyersen is adhatjuk, de ha emlős állat húsával etetjük (marhahús, nyúl, vadhúsok, stb.) azt mindíg pároljuk meg, vagy süssük hozzáadott zsír nélkül. élő állatot (naposegeret,rovarokat) is szoktak nekik adni, de ez nem kötelező, ha nem szertjük a horrort, nem ártunk nekik, ha nem adjuk meg nekik ezt a lehetőséget minden áron!
Tápot is adhatunk nekik, a kölyökmacskáknak vagy direkt vadászgörényeknek kifejlesztettek a legmegfelelőbbek, ezek főleg száraztápok legyenek, de kizárólag ezzel se etessük. Keressük a jobb minőségű tápokat, még ha drágábbak is, magasabb bennük az állati eredetű fehérje aránya (min. 25%), tehát táplálóbb. A konzervekben, alutasakos "nedves" tápokban kevesebb a hús, ennek ellenére sajnos nagyon ízlenek a görényeknek, könnyen rászoknak, de nem lesz megfelelő a tápanyagok aránya a szervezetükben. Leszoktatni pedig sokkal nehezebb lesz... A lényeg a változatosság, etetés előtt mindíg gondoljunk arra, hogy kis kedvencünk a természetben szőröstü-bőröstül falja fel a kisebb rágcsálókat, rovarokat, halakat, tehát mi is adjunk neki belsőségtől a színhúsig minent, akkor lesz egészséges, energikus, és olyan okos mint amilyennek ismerjük őket. Amiket szeretnek: Szinte mindenféle hús, rovar vagy hüllő. Ne feledjük hogy más nem is kell nekik. Ennek ellenére, vannak kivételek: általában szeretik a banánt, a dinnyét, adhatunk nekik hámozott almát és körtét (a héj bélelzáródást okozhat).

Mit ne adjunk?Házikosztot soha! Ez a sok szénhidrát és fűszer miatt nagyon nem görényeknek való! Borsót, kukoricát (ezek szintén bélelzáródást okozhatnak) soha, szénhidrátokra semmi szükségük, tehát rizsre, tésztára vagy édességre ne szoktassuk őket. Néha néha egy kis főtt krumplit adhatunk, de felesleges. A citrusfélék általában túl savasak, ezeket is kerüljük, almából is figyeljünk, ne legyen túl savanyú. Ezek sajnos gyomorfekélyt okoznak. Nyers répát vagy krumplit, karalábét soha ne adjunk neki, a paradicsom sem egészséges számukra. Heti egy-egy tojássárgája nyersen vagy főve még belefér, fehérjét ne adjunk nekik.

Hányszor és mennyit?A felnőtt állatkákat naponta legalább kétszer etessük, a fiatal, vagy vemhes állatokat akár 4-5-ször is. Próbáljuk meg ezt minnél rendszeresebben, és lehetőleg maximum 7-8 óra elteltével megismételni. A görények anyagcseréje nagyon gyors, kb. 4 óra alatt teljesen kiürül az emésztőrendszerük, és ezt követően 2-3 óra koplalás ami még elfogadható. Tehát ne reggel és késő este dobjunk be nekik egy szelet párizsit, hanem reggel és mondjunk délután legyen valaki aki bőségesen ellátja őket. Ne lepődjünk meg, ha nem a tál felett esznek, játszanak az étellel, vagy ha étkezés után a pofájukat dörzsölgetik a padlóba - megtörülköznek. Ezek mind ösztönös szokásaik, és tartsuk szem előtt ha az etetés helyét megválasztjuk.

Nagyjából napi 40-60 gramm, ha csak száraz tápról beszélünk, nedves étel esetében pedig 100-200 gramm. Nagyon fontos a bőséges víz, főleg ha arányaiban magasabb a száraz eledel. Napi szinten egy decilitert is elfogyaszthatnak. Ezek a mennyiségek persze minden állatnál mások, minden kis egyéniség a táplálkozási szokásaiban is egyedi.

Egyedi ketreceket is készítünk! Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefon: 06/20-4-30-30-80, E-mail: info@ketreckiraly.hu, www.ketreckiraly.hu
Címünk: 2337. Délegyháza, Némedi út 8.
Nyitvatartási idő: Előre egyeztetett időpontban szinte bármikor!
Budapesttől délre, az 51-es főútról megközelíthető, az M0-ás autópályától kb. 15 percre található.
KetrecKirály - Minden jog fenntartva