Ketreckirály - Minőségi nyúlketrec, vadászgörény ketrec és ketreckészítés minden kisállatnak!
Üdvözöljük a KetrecKirály birodalmában! Vadászgörény ketrecek, nyúlketrecek és mindenféle kisállat boldog életéhez házak, várak és paloták.
e-mail: info@ketreckiraly.huKetrecKirály
Nyusziknak
Görényeknek
Madaraknak
Egyéb állatoknak
Akciók Ketrecek Kedvencek Rólunk Elérhetőségek Megrendelés
Főoldal > Vadászgörények > A görények elhelyezése | nyomtatás

A Vadászgörények elhelyezéseA vadászgörények szinte egész Európában, így Magyarországon is őshonosak, így tartásuk nagyon egyszerű, a klíma kedvező, egész évben jól érezhetik magukat akár kint, akár bent.

Beltéri elhelyezésA legfontosabb szempont az esztétikum és praktikum melett értelemszerűen a kedvencünk védelme. Nem jó megoldás szabadon magára hagyni a lakásban, mivel magában és a lakásban is kárt tehet. A legjobb megoldás egy ketrec. Semmiképpen ne tartsuk a görényünket terráriumban vagy más üveg alkalmatosságban. A nem megfelelő szellőzés miatt a baktériumok elszaporodhatnak, és megbetegíthetik a kedvencünket. Nem rágcsáló állatok, lehetőleg ne olyan ketrecet válasszunk, aminek az alja egy nagy alomtál, mert nem szeret egész nap a forgácsban gázolni. Fontos tehát a külön lévő alomtál, ebbe adott esetben tehetünk faforgácsot is, máshova viszont ne tegyünk, mert semmi értelme, és még káros is a görikre nézve. Az alomtál lehet a boltokban kapható saroktál, bár a nagyobb hímeknek ez kicsi lehet, sokszor addig helyezkednek, amíg kitolatnak belőle, pont akkor amikor nem kellene... Erre a célra megoldás lehet a boltokban kapható macskaalomtál, igaz ebbe néha lustaságból nem másznak bele, ezért az egyik oldalát célszerű kivágni. A legjobb ha olyan megoldást választunk, ahol az alomtál be van süllyesztve, így nem kell a görinek bemásznia, maximum kimászni, de akkor már mindegy :) A ketrec legyen jól takarítható, legyen olyan anyaggal burkolva, miről a kosz könnyen eltávolítható. A kosz az lehet a mellékerült "göripiszok", vagy a kedvenc ételéből az utolsó utáni falat... Az itatásról se feledkezzünk meg, a legjobb a ketrecre akasztható golyós itató. Ritka esetben előfordulhat, hogy a görényünk nem tudja megtanulni a használatát, ebben az esetben tegyük valamilyen neház tálba a vizet. ez lehet üveg vagy porcelán, a lényeg hogy nehéz legyen kiborítani. Fekvőhelynek számukra a legkedvesebb a függőágy, ezt mindegyik vadászgörény nagyon szereti. Ezen kívül szükség lehet mégy egy búvóhelyre, ahová el tud bújni, ahová vissza tud vonulni az egész napos rosszalkodás után. Ebbe tehetünk pár rossz rongydarabot, imádnak ebbe bevackolódni!
Méret tekintetében egy 0,6 négyzetméteres alapterületű ketrec már jónak mondható, az sem baj persze ha több szintes, esetleg vannak benne mászókák, csövek..

Kültéri görénytartásA vadászgörények jobban tűrik a hideget mint a meleget. Olyan ketrecet válasszunk, ami ellenáll az időjárás viszontagságainak, és azokkal a paraméterekkel rendelkezik amivel a beltériek is. Olyan helyre tegyük, ahol nyáron hosszasan nem tűz rá a Nap, valamennyire szélvédett, és ha lehetőség van rá közvetlenül ne essen rá eső, hó sem. A hőszigetelés is hasznos lehet, ha jönnyek a mínuszok, de ne féljünk, a görények télen vastagabb bundát és zsírréteget növesztenek. Fagyban figyeljünk a vízre is, cseréljük gyakran, nehogy szomjan maradjanak az állatkák!

Egyedi ketreceket is készítünk! Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefon: 06/20-4-30-30-80, E-mail: info@ketreckiraly.hu, www.ketreckiraly.hu
Címünk: 2337. Délegyháza, Némedi út 8.
Nyitvatartási idő: Előre egyeztetett időpontban szinte bármikor!
Budapesttől délre, az 51-es főútról megközelíthető, az M0-ás autópályától kb. 15 percre található.
KetrecKirály - Minden jog fenntartva