Ketreckirály - Minőségi nyúlketrec, vadászgörény ketrec és ketreckészítés minden kisállatnak!
Üdvözöljük a KetrecKirály birodalmában! Vadászgörény ketrecek, nyúlketrecek és mindenféle kisállat boldog életéhez házak, várak és paloták.
e-mail: info@ketreckiraly.huKetrecKirály
Nyusziknak
Görényeknek
Madaraknak
Egyéb állatoknak
Akciók Ketrecek Kedvencek Rólunk Elérhetőségek Megrendelés
Főoldal > Vadászgörények > A görények etetése | nyomtatás

A Vadászgörények ápolásaNagyon tiszta állatok a vadászgörények, sok teendő velük ilyen téren nincs!

A karomvágásAz egyik, amit otthoni környezetben tartott állatoknál mégis el kell időnként végezni. A lakásban tartott görényeknek nem kopik olyan mértékben a kis karmuk, mint ahogy szabadon élő társaiké. A karmok levágását első alkalommal érdemes szakemberre bízni, hacsak nincs már tapasztalatunk esetleg más kisállat (nyuszi, cica) pedikűrjében. Az állatorvosnál elleshetjük a fogásokat, hogy mekkora részét kell levágni, hogy tartsuk az állatot... A lényeg a görényeknél is mint más karmos állatoknál, az élő, rózsaszín résztől visszafelé hagyjunk meg 3-4 mm-t, és csak alatta vágjuk le a szarus részt. így nem változik meg a járásuk, elkerülhetjük az ebből adódó bokasüllyedést, és persze nem okozunk nekik fájdalmat. Nem árt ha van egy segítőtársunk is a hadművelet alatt, aki segít lefogni és a figyelmét elterelni a kis áldozatunknak.

FürdetésLényeges tudnunk, hogy a vadászgörények nem attól lesznek szagmentesek, ha sűrűn fürdetjük őket, éppen ellenkezőleg! Megbontjuk a saját öntisztulási mechanizmusukat, ettől még szagosabbá válnak. érdemes csak azokra az alkalmakra korlátozni a fürdetéseket, amikor tényleg nagy szükség van rá, tehát valami oknál fogva nagyon összepiszkolják magukat. Ezek az alkalmak tényleg nagyon ritkán fordulnak elő, így lehetőleg évente maximum kétszer háromszor mossuk meg őket. A legjobb ha nekik kifejlesztett sampont használunk, ezzel kíméletesen tisztíthatjuk a bundájukat.
A bundájukon kívül előfordulhat hogy a fülük is ápolásra szorul. Ezt érdemes egy enyhén beolajozott fültisztító pálcikával végezni. Csak a külső járatokat pucolgassuk meg, a benti részeket nem bántsuk, azzal nagy kárt okozhatunk bennük! Ha több állatot tartunk, ők elvégzik ezt helyettünk, csak annyit kell tennünk hogy egy kis étolajjal esetleg olivaolajjal bekenjük a külső hallójáratot...

A görények általában évente kétszer, tavasszal és ősszel levedlik a bundájukat. Ezt nem látványosan teszik, hanem mint a kutyák vagy a cicák, szépen, fokozatosan. Ilyenkor fésülgessük-kefélgessük őket gyakrabban, segíthetünk nekik megszabadulni a felesleges szőrtől. Ha ivartalanítjuk kedvencünket, vagy vemhesség előtt állnak, gyakori hogy szinte teljesen levedlenek. Ez teljesen normális, nem kell megijedni!

IvartalanításAz ivarérettség hímeknél kellemetlen szagokat, agresszivitást eredményezhet. Ez körülbelül 7-9 hónapos korban következik be. Amennyiben nem szeretnénk tenyésztéssel foglalkozni, érdemes egy állatorvossal konzultálni az ivartalanítás ügyében. Ennek több előnye is van, a szagokon és agresszión kívül vannak esetek amikor ez egészségügyi okokból elkerülhetetlen. Ezt a görényünk állatorvosával beszéljük meg!
A nőstények szintén 7-9 hónapos korukban vállnak ivaréretté. A legtöbb gazdi ivartalanítja a kis görénylányt, mivel a tüzelés megviselheti az állatokat. Az ők ivartalanítását is szakemberrel beszéljük meg elsősorban!

Egyedi ketreceket is készítünk! Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefon: 06/20-4-30-30-80, E-mail: info@ketreckiraly.hu, www.ketreckiraly.hu
Címünk: 2337. Délegyháza, Némedi út 8.
Nyitvatartási idő: Előre egyeztetett időpontban szinte bármikor!
Budapesttől délre, az 51-es főútról megközelíthető, az M0-ás autópályától kb. 15 percre található.
KetrecKirály - Minden jog fenntartva