Ketreckirály - Minőségi nyúlketrec, vadászgörény ketrec és ketreckészítés minden kisállatnak!
Üdvözöljük a KetrecKirály birodalmában! Vadászgörény ketrecek, nyúlketrecek és mindenféle kisállat boldog életéhez házak, várak és paloták.
e-mail: info@ketreckiraly.huKetrecKirály
Nyusziknak
Görényeknek
Madaraknak
Egyéb állatoknak
Akciók Ketrecek Kedvencek Rólunk Elérhetőségek Megrendelés
Főoldal > Nyuszik > A nyuszik elhelyezése | nyomtatás
Akár egyedi nyusziketrecet is készítünk!

A Nyulak és Törpenyulak elhelyezéseAz üregi nyúl, házinyulaink őse észak-Amerikában és a Pireneusi félszigeten volt őshonos. Az ókorban már Rómától Egyiptomig mindenfelé elterjedt mint áldozati és fogyasztásra szánt állat.. A XIX. századtól tenyészteni is kezdték, ekkor született meg egy mutáció révén a törpenyulak őse is hollandiában. Az utóbbi évtizedekben mint házikedvenc is jelen van velünk, és egyre népszerűbb főleg a gyermekes családok között.

Beltéri elhelyezésHa a nyuszikat lakásban szeretnénk tartani, át kell gondolnunk több dolgot is. Először is hogy hol fog lakni, melyik szobában, és a szobán belül hol. Nem tehetjük olyan helyre ahova közvetlenül folyamatosan napfény éri, mivel így nem tudnának elmenekülni a hő elöl. A nyirkos helyeket sem szeretik, így a kamrában sem lesznek ideális helyen :) A másik fontos dolog, hogy a nyuszitartás mint minden állattartás azért mindíg valamennyi kosszal jár. Ezen egy jól kialakított ketrec sokat tud segíteni, megakadályozhatja az alom kipergését, a kihullot szőr kiszállásának nagy részét.

Amennyiben lehetőség van rá, olyan ketrecet (terrárium vagy üvegfalú akvárium nem jöhet szóba, mivel az egészségkárosító hatású a szállőzés hiánya miatt) válasszunk ami úgy van kialakítva, hogy nyusziaink tiszták maradhassanak. Ez azt jelenti, hogy az a legjobb ha különálló alomtálat használunk, oda csak a dolgát végezni jár be, esetleg szénát enni. Ezt sokan nem tudják, de a nyulak nem kedvelik ha egész nap a forgácsban kell lenniük - bundájuk telemegy porral, és a szobatisztaságukra sincsen jó hatással.

A ketrecre tegyünk golyós itatót, hogy bármikor ihassanak, sok esetben a gyazdik azt hiszik, nincs vízre szükségük, de ez nem igaz. Elképzelhető hogy magas kort ér meg egy olyan állat, amelyik még soha nem ivott - ha sok nedves táplálékot kap -répa, alma - abból ki tudja nyerni a folyadékot, de sokkal jobb ha külön vizet is mindíg biztosítunk számukra!

Akinek már volt nyuszi albérlőtársa az tudja, hogy a nyulak imádnak a magaslatokban pihenni - a kanapé tetején, vagy a polcokon -. Innen jobban belátják a teret, ez megnyugvást jelent számukra. Ha van erre mód, olyan legyen az otthona, ami ha nem is több szintes, de legalább egy kis magaslat, egy polc vagy egy kiugró sarok legyen benne. Hálásak lesznek ezért a kis pluszért!

Ha nyuszit tartunk, akkor egy legalább 0,5 m x 1 m-es helyen tartsuk, ami kb. fél méter belmagasságal bír.. A lényeg, hogy kinyújtózva több irányba is el tudjon nyúlni. A magasságban pedig azt tartsuk szem előtt, hogy időnként szükségük van arra, hogy hátsó lábra állva föggőleges irányba is kinyújtózzanak! Ha több törpenyuszit tartunk, akkor "személyenként" még fél négyzetméterrel kell számolnunk. Ez lehet egy plusz szint is akár azonos alapterület melett.

Ha nem törpenyuszit választottunk, akkor nekik is a fentebb leírtak a mérvadóak, nagy eltérések lehetnek típustól függően, ezért konkrét számokat nincs értelem írni. A minimum hogy fekve elférjen hosszában és szélességben is.

Kültéri nyuszitartásA nyuszik sokkal jobban tűrik a hideget mint a meleget. Olyan ketrecet válasszunk, ami ellenáll az időjárás viszontagságainak, és azokkal a paraméterekkel rendelkezik amivel a beltériek is. Olyan helyre tegyük, ahol nyáron hosszasan nem tűz rá a Nap, valamennyire szélvédett, és ha lehetőség van rá közvetlenül ne essen rá eső, hó sem. A hőszigetelés is hasznos lehet, ha jönnyek a mínuszok, de ne féljünk, a nyulak télen vastagabb bundát és zsírréteget növesztenek. Fagyban figyeljünk a vízre is, cseréljük gyakran, nehogy szomjan maradjanak az állatkák!

Egyedi ketreceket is készítünk! Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefon: 06/20-4-30-30-80, E-mail: info@ketreckiraly.hu, www.ketreckiraly.hu
Címünk: 2337. Délegyháza, Némedi út 8.
Nyitvatartási idő: Előre egyeztetett időpontban szinte bármikor!
Budapesttől délre, az 51-es főútról megközelíthető, az M0-ás autópályától kb. 15 percre található.
KetrecKirály - Minden jog fenntartva