Ketreckirály - Minőségi nyúlketrec, vadászgörény ketrec és ketreckészítés minden kisállatnak!
Üdvözöljük a KetrecKirály birodalmában! Vadászgörény ketrecek, nyúlketrecek és mindenféle kisállat boldog életéhez házak, várak és paloták.
e-mail: info@ketreckiraly.huKetrecKirály
Nyusziknak
Görényeknek
Madaraknak
Egyéb állatoknak
Akciók Ketrecek Kedvencek Rólunk Elérhetőségek Megrendelés


A deguk elhelyezése

A degukat (érdemes egyből többet vásárolni, de erről majd később) csak alapos átgondolás után kiválasztott ketrecbe vigyük haza. Az üvegterráriumok, akváriumok azért nem felelnek meg, mert elég ha van egy olyan sarka, amiben nem tud a levegő cserélődni. Ha a levegő megreked, a baktériumok, gombák gyorsan elszaporodnak, és ez akár a deguk végzetes megbetegedését is okozhatják. A csincsillák rágcsálnak. Ezt a ketrec megvásárlásakor is vegyük figyelembe. Ugyanis a csincsilla akkor is rág, ha mi azt gondoljuk nincs mit rágnia. A ketrec legyen olyan kialakítású, amiben a ketrecből rágás által megszökni nem lehet. Ha olyan ketrecet vásárolunk, amit a legtöbb boltban árulnak, szinte biztosak lehetünk benne, hogy az alsó műanyag tálat körbe fogják rágni belülről, és előbb utóbb arra érünk haza, hogy a deguk megrágcsálták a lakás összes elektromos vezetékét! A KetrecKirály ketrecek úgy vannak kialakítva, hogy a ketrec szerkezetét belülről ne tudja megrágni. A polcok természetesen áldozatul eshetnek a kóstolgatásnak, ilyenkor ezeket könnyen ki lehet cserélni (jó hír, hogy tapasztalatunk alapján ezt polcrágást előbb utóbb a legtöbben megunják, sőt, vannak olyan extrém esetek ahol el sem kezdik, de erre azért ne számítsunk). Véleményünk szerint inkább a polcokat rágcsálják, mint bármi mást, de ha valaki mégsem szeretné ezt, minden polcra tudunk fém élvédőt tenni.
Méretben lehetőségeinkhez képest a lehető legnagyobb helyet szánjuk a deguk számára. Minimum 50cm x 50cm x 100cm-es ketrecet javasolnak a szakértők. Ennél az összes KetrecKirály ketrec nagyobb, tehát ha tőlünk vásárol, a kedvence biztosan jól fogja érezni magát. Talán az a legfontosabb, hogy függőleges irányban minél több polc, szint legyen kialakítva, ugyanis imádnak ugrándozni, ezek között kergetőzni. A polcok anyagának válasszuk a fát. Ha fémből vagy fémhálóból van, az könnyen a kis lábaik eltöréséhez vezet. (Valamit pedig rágni kell ugye.)

Tegyünk be mindig megfelelő számú odút is nekik, ha szeretnének, legyen hova félrehúzódni!

A ketrecet soha ne tegyük közvetlen napfénynek kitett vagy huzatos helyre!

A degu társas lény, ezért legalább kettőt tartsunk. A magányos degu szenved, és könnyen depresszióba eshet, még akkor is, ha nagyon sokat foglalkozunk a szórakoztatásával! Ha nem szeretnénk, hogy kedvenceink családalapítással töltsék mindennapjaikat, válasszunk egyneműeket. Ha már meglévő kedvencünkhöz utólag társ érkezik, akkor fokozatosan szoktassuk őket össze, de egy kis csetepatétól azért nem szabad nagyon megijedni. A hierarchia ki fog alakulni, és békésen fognak együtt élni. Ha több állat él egy családban, sokkal jobb, ha sok nőstény mellé csak egy hím kerül (a férfiaknak ezt azt hiszem nem is kell tovább magyarázni), mert a hímek a nőstényekért akár véres harcot is vívhatnak!

Deguk etetés

A deguknak is nagyon fontos a tiszta víz, ezt soha ne felejtsük el!
A táplálkozásuk elődleges eleme a jó minőségű lucerna vagy réti széna. Zöldet is szívesen fogyasztanak, imádják a pitypangot, a sóskát, és a fonnyasztott salátalevelet. Minden nap adhatunk nekik egy pici marék mageleséget is, sőt, ez ajánlott! Az olajos magvakat kerüljük el (tökmag, napraforgó, dió), persze néha-néha adhatunk nekik, mert nagyon szeretik, de hosszútávon elhízáshoz, és májbetegséghez vezethet ha rendszeresen kapnak.
Puffasztó hatású növényeket kerüljük el, és burgonyát, főleg a héját soha ne adjunk nekik! Természetesen semmilyen kész emberi táplálékot (például chipset), édességet ne adjunk nekik!

Egy egészséges, kiegyensúlyozott degunak folyamatosan, vagy kúraszerűen nincs szüksége speciális táplálék-kiegészítőkre. Természetesen, ha valami nincs rendben, az állatorvos javaslatára C-vitaminra, vagy egyéb anyagok pótlására szükség lehet!

Gondozás, viselkedés

A deguk őshazájukban, Dél-Amerikában (főleg Chile, Peru és Argentína) mindössze 1 évig élnek, de a kedvenceink valószínűleg ennél jóval tovább, akár 5-6 évig is jó eséllyel el fognak élni. Sőt, nem ritka a 9-10 éves matuzsálem sem. A természetben hatalmas, akár 100 fős kolóniákban is élhetnek, itthon erre azért kicsi az esély, hogy meg fog valósulni. De ebből is látszik, milyen fontos, hogy soha ne egyedül tartsuk őket. Különösebb gondozásra nincs szükség, a foguk, karmuk állapotát néha ellenőrizzük, bundájuk pedig az egészségükről sokat elárul.

A deguk jól összeszoktathatóak más állatokkal –tengerimalac, csincsilla, nyuszi-, de figyeljünk rájuk, mivel a félelemérzetük elég alacsony, így könnyen kutya vagy macska áldozatául eshetnek.

Egyedi ketreceket is készítünk! Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefon: 06/20-4-30-30-80, E-mail: info@ketreckiraly.hu, www.ketreckiraly.hu
Címünk: 2337. Délegyháza, Némedi út 8.
Nyitvatartási idő: Előre egyeztetett időpontban szinte bármikor!
Budapesttől délre, az 51-es főútról megközelíthető, az M0-ás autópályától kb. 15 percre található.
KetrecKirály - Minden jog fenntartva