Ketreckirály - Minőségi nyúlketrec, vadászgörény ketrec és ketreckészítés minden kisállatnak!
Üdvözöljük a KetrecKirály birodalmában! Vadászgörény ketrecek, nyúlketrecek és mindenféle kisállat boldog életéhez házak, várak és paloták.
e-mail: info@ketreckiraly.huKetrecKirály
Nyusziknak
Görényeknek
Madaraknak
Egyéb állatoknak
Akciók Ketrecek Kedvencek Rólunk Elérhetőségek Megrendelés

Csincsilla tartása

Csincsillák elhelyezése

A csincsillákat csak megfelelően szellőző, gondosan kiválasztott otthonba vigyük haza. A terráriumok, akváriumok azért nem felelnek meg, mert elég ha van egy olyan sarka, amiben nem tud a levegő cserélődni. Ha a levegő megreked, a baktériumok, gombák gyorsan elszaporodnak, és ez akár a csincsillák végzetes megbetegedését is okozhatják. A csincsillák rágcsálnak. Ezt a ketrec megvásárlásakor is vegyük figyelembe. Ugyanis a csincsilla akkor is rág, ha mi azt gondoljuk nincs mit rágnia. A ketrec legyen olyan kialakítású, amiben a ketrecből rágás által megszökni nem lehet. Ha olyan ketrecet vásárolunk, amit a legtöbb boltban árulnak, szinte biztosak lehetünk benne, hogy az alsó műanyag tálat körbe fogják rágni belülrő, és előbb utóbb arra érünk haza, hogy a csincsilla megrágcsálta a papucsunkat.  A KetrecKirály ketrecek úgy vannak kialakítva, hogy a ketrec szerkezetét belülről ne tudja megrágni. A polcok természetesen áldozatul fognak esni a kóstolgatásnak, ilyenkor ezeket könnyen ki lehet cserélni (jó hír, hogy tapasztalatunk alapján ezt polcrágást előbb utóbb a legtöbben megunják, sőtt, vannak olyan extrém esetek ahol el sem kezdik, de erre azért ne számítsunk).

Méretben lehetőségeinkhez képest a lehető legnagyobb helyet szánjuk a csincsillánk számára. Minimum 50cm x 50cm x 100cm-es ketrecet javasolnak a szakértők. Ennél az összes KetrecKirály ketrec nagyobb, tehát ha tőlünk vásárol, a kedvence biztosan jól fogja érezni magát. Talán az a legfontosabb, hogy függőleges irányban minél több polc, szint legyen kialakítva, ugyanis imádnak ugrándozni, ezek között kergetőzni. A polcok anyagának válasszuk a fát. Ha fémből vagy fémhálóból van, az könnyen a kis lábaik eltöréséhez vezet. Valamit pedig rágni kell.

A ketrecet soha ne tegyük közvetlen napfénynek kitett vagy huzatos helyre!

Csincsilla etetés

A legfontosabb a víz. Mindig adjunk nekik tiszta vizet, lehetőleg minden nap, hiába nem fogyott még el az önitatóból.

Csincsilla táp, száraztáp

A száraztápból körülbelül egy kiló fog elfogyni minden hónapban, ezért figyeljünk oda, és speciálisan a csincsillák számára kifejlesztett tápokat vásároljuk! A táp legyen lehetőleg friss, és sértetlen csomagolású. A száraztápok tartalmaznak sok vitamint is, ami a szavatossági idő teltével lebomolhat, ezért fontos, hogy aránylag rendszeresen vásároljunk egy keveset, mondjuk havonta egy kilót.

A csincsilla a széna és a zöldségek

Pormentes, friss széna minden csincsilla számára elengedhetetlen! Ez nagyon fontos az egészséges emésztésükhöz, ezért minden nap kapjanak belőle. A legjobb a lucerna, de ha biztosak vagyunk abban, hogy a szomszéd bácsi nem vegyszerezi a kertjét, mi magunk is száríthatunk nekik, lehetőleg vegyes füvekből szénát.
Az alma nagy kedvenc, de szeretik a répát is. A többi zöldségről, gyümölcsről az a tapasztalat, hogy nem mindegyik csini szereti, de az a legjobb, ha megkérdezzük a tenyésztőt, ő mit adott nekik. A puffasztó, még friss zöldekből – saláta, káposzta, füvek -  egy egy pici darabnál többet először, az első hónapban ne adjunk! A lédús gyümölcsökből is csak keveset kapjanak csemegének, mert ha sokat esznek megbetegedhetnek tőle, ha meg megmarad, csak meg fog romlani.

Csincsilla vitamin

Alap esetben külön vitaminokra, édes nassolásra ne szoktassuk a kedvenceinket, mert nem biztos hogy jót teszünk velük, de nyugodtan kérdezzük meg erről is a tenyésztőnket! Ne féljünk tanácsot kérni, de ha a tápeladót kérdezzük, valószínűleg ő a vásárlásra fog minket buzdítani, ez természetes, és ezért rá nem is haragudhatunk! Ha csincsilláknak készült a vitamintáp, csemege, nagy bajt valószínűleg azzal okozni nem fogunk.

És egy jótanács, ha csak azt adnánk nekik amit a legjobban szeretnek, biztosan nem fognak 15-20 évig élni, mint az amúgy általában a változatos, friss étellel kínált csincsilláknál elvárható! Ne legyünk lágyszívűek, mert szeretnek válogatni, de ha következetesek vagyunk, kiegyensúlyozott, boldog kis lények lesznek!

KetrecKirály

Egyedi ketreceket is készítünk! Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefon: 06/20-4-30-30-80, E-mail: info@ketreckiraly.hu, www.ketreckiraly.hu
Címünk: 2337. Délegyháza, Némedi út 8.
Nyitvatartási idő: Előre egyeztetett időpontban szinte bármikor!
Budapesttől délre, az 51-es főútról megközelíthető, az M0-ás autópályától kb. 15 percre található.
KetrecKirály - Minden jog fenntartva